Els productes de deu empreses es podran vendre als EUA i el Canadà

El Punt Avui

-

February 12, 2014

És un acord entre ACCIÓ i el portal líder en la distribució alimentària als Estats Units, Tienda.com
Imma Bosch

Els representants del portal ahir van visitar Girona

Deu empreses gastronòmiques de les comarques gironines podran promocionar i vendre els seus productes directament als Estats Units i el Canadà a través de Tienda.com, una plataforma líder en distribució de productes alimentaris en aquests països. Tienda.com acumula 17 anys d'experiència en importació de productes de l'Estat espanyol al continent americà, té més d'1,6 milions de visites i 95.000 comandes anuals. Responsables del portal van assistir ahir a la tarda a un tast d'alguns dels productes que les empreses seleccionades van oferir i van fer recomanacions sobre com aconseguir les homologacions. La preselecció de les empreses ha anat a càrrec d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Ocupació, que, a més de les deu empreses gironines, també n'ha preseleccionat una vintena de la resta de Catalunya. Els productes seleccionats s'incorporen a la campanya Mes de la dieta mediterrània que impulsa el portal per donar a conèixer productes com ara olis, melmelades, patés, anxoves o galetes, entre altres productes relacionats amb la dieta mediterrània. Si les empreses seleccionades superen tots els tràmits, podran fer un enviament dels seus productes que anirà directament als magatzems que Tienda.com té a Virgínia (EUA). Des d'allà, seran els responsables del portal els que s'encarregaran de fer la distribució i gestionar totes les vendes. La participació en el programa és gratuïta per a les empreses. Si finalment són escollides per formar part de la campanya, hauran de pagar uns 1.200 euros per tots els tràmits burocràtics i certificats. Les empreses preseleccionades a Girona han estat Aigua de Sant Aniol, Anxoves de l'Escala, Bell Verd, Can Bech, Girofibra, Just Gourmet, Mera SL, Pescadors de Roses, Serra Sala i Trias Galetes-Biscuits. Ahir a Girona també van exposar els seus productes la companyia Olis Solé de Tarragona i la lleidatana Degustus.
La directora de l'oficina d'ACCIÓ a Miami, Conxita Muñoz, va destacar la importància per a aquestes empreses de fer-se un lloc al mercat americà a través d'una plataforma líder en importació de productes espanyols. Segons va explicar, és una oportunitat per a ells perquè s'introdueixin en aquest mercat i donin a conèixer els seus productes.

Productes coneguts i apreciats

El director d'operacions de Tienda.com a Europa, Jamie Jones, va explicar que els productes catalans són “coneguts i apreciats” pel públic americà, que els relaciona amb un consum saludable i que considera que són fàcils de cuinar. Segons explica, una gran part dels seus clients particulars són estudiants universitaris que han estudiat a Catalunya i que, un cop tornen al seu país, volen continuar comprant productes que han menjat aquí.

Read full article...